Kinds Elteknik AB

Kinds Elteknik AB

Kinds Elteknik med säte i Östra Frölunda är ett familjeföretag i andra generationen med över 40 års erfarenhet av olika automationslösningar. Företaget grundades 1974 av Agne Johansson. 2015 tog hans son, Andreas Björklund, över verksamheten men Agne jobbar fortfarande kvar som Senior Advisor.

Vårt primära verksamhetsområde är styrsystem för hissar. Vi tillverkar omkring 150 skräddarsydda styrningar och 1000 standardstyrningar per år, där de skräddarsydda alltid är anpassade efter kundens specifikationer. Vi gör styrutrustning till alla typer av hissar – allt från mathissar till hissar för sjukhus, oljeriggar och fartyg. All styrutrustning tillverkas internt i vår elektronikavdelning och styrskåpen byggs också hos oss på Kinds.

 

Kunden i fokus

Kunden är alltid vårt huvudfokus och vi har som mål att alltid vara det bästa alternativet för installatören när det kommer till tidsbesparing och leverans av rätt kvalitet. Våra kunder är huvudsakligen baserade i Skandinavien och Australien, men vi har också levererat styrenheter till Trinidad, Vietnam, Abu Dhabi och Dubai för att nämna några få. Vår tekniska support ges huvudsakligen via telefon från vårt kontor i Östra Frölunda, Sverige.

 

Uppkopplade hissar

Våra kundanpassade styrsystem kan anslutas till internet för att enkelt kunna samla specifik information om hissen, såsom statistik, larm och händelser med mera.

 

Företagets visioner

Kinds Elteknik ska vara en av världens ledande tillverkare och underleverantör av styrutrustning till hissar. Detta genom att erbjuda produkter och tjänster i teknologisk framkant till ett konkurrenskraftigt pris. Företaget ska, trots sin marknadsposition, vara det “lilla” familjära företaget och en eftertraktad arbetsgivare på arbetsmarknaden.